19.1.06

ESCARAMUSSES DAVANT LES ESTRATÈGIES D'APROVACIÓ DEL PRESSUPOST MUNICIPAL 2006

Fa 15 dies els representants dels tres grups municipals de l’equip de govern feien un balanç molt optimista de la tasca de passat i futur del tripartit municipal.

No ha passat gairebé una setmana que els dos membres del grup municipal d’ERC fessin públic un comunicat on expressaven la incomoditat i el desacord respecte un tracte privilegiat de l’Alcalde amb el regidor Diego del Aguila, com a formula, simple, de garantir la majoria per aprovar els pressupostos municipals.


No seria cap novetat. La major part de les propostes de govern en aquest mandat han estat aprovades per una majoria peladissima de 13 sobre 12, a excepció de la planificació urbanística de la Plana del Castell a la que els socialistes els hi vàrem donar suport. Un estil de govern que parla per sí sol.

Mai hi ha hagut autèntica vocació de negociar amb la oposició per part d’aquest govern. Fins l’aprovació de la Plana del Castell i, com era inevitable, fins la pèrdua de la majoria amb la sortida de Del Àguila de CiU.

Algunes actuacions creant funcionaris interins, de dubtosa legalitat, semblen avalar algun tipus de componenda per part de l’Alcalde per garantir la mínima majoria. I això fet a espatlles de la resta dels dos grups municipals, dels quals un estava més afectat i no se’l va dir res. D’aquí aquest malestar. Malestar que tampoc farà que la sang arribi al riu, doncs alguns tipus de contrapartida segurament haurà estat negociada.

En resum, guerra de posicions per a garantir recursos econòmics al temps que unes votacions que, en el fons, seran bastant inútils, doncs la pròrroga de pressupostos ja veurem fins a quant duren.

Això sí, tots els grups municipals de govern sortiran guanyant, menys... els ciutadans. Aquests son els que veuran minvats els ja escurçats pressupostos municipals en diners finalistes, es a dir per a serveis concrets adreçats a la gent, per estar destinats a augmentar el capítol de despeses de personal amic, que se segueix inflant