6.1.06

INTENT DE POLITITZAR LA CAVALCADA DE REIS 2006 A CERDANYOLA


Dia de Reis es manté, a casa, encara com el lloc de trobada familiar que, més enllà de les joguines per al Mario i d’altres nens i nenes molt vinculats, és la jornada de d’oferir (ofrenar) desitjos i presents (ser-hi presents a la vida dels altres) com a forma de reproduir, mantenir i enfortir relacions socials i familiars de convivència i de bon rotllo. A l’àmbit públic, es una de les festes més emotives i celebrades de l’any, la cavalcada, encara que la proximitat de les eleccions faci que a Cerdanyola s’hagi fet el primer intent de monopolitzar la vida pública per part de l’equipo de govern.


Personalment, vull deixar constància d’un dels obsequis que he rebut amb més il·lusió: una còpia en DVD de la pel·lícula Lalia, de Silvia Munt, de l’any 99 sobre la vida dels refugiats saharians a través dels ulls d’una nena. Es obsequi de l’entitat zerosetimés. Aquesta entitat esta composta per treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que, voluntàriament, han decidit donar part del seu salari per a contribuir a la crida de donació d’un 0,7% d’ajuda a la solidaritat i cooperació internacional, per un import que se li acosti. Els diners recollits, íntegrament, son facilitats a ONG’s catalanes que treballen en el camp de la cooperació, i que cada any s’actualitza el nom de les entitats subvencionades. Aquest any, per exemple, hi son ADIA. El grup organitzador ha decidit premiar la fidelitat dels seus participants, amb l’obsequi d’aquest DVD, finançat per CC.OO. i UGT i autoritzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Si voleu més informació d’aquesta experiència singular duta directament per treballadors/es, cerqueu dins www.grame.net. Un exemple que fora bo s’estengués.

La cavalcada a Cerdanyola va ser exitosa com sempre. Però en la seva organització, el govern municipal va començar a mostrar els seus tics de precampanya electoral. Amb l’excusa de que l’any anterior, on tots els regidors com a representants de la ciutat que son esperaven als Mags Reis per acompanyar-los a l’estrat, un d’ells portava un infant on –diuen- va provocar crítiques populars. Per aquest motiu volien que només els esperés l’Alcalde i la Regidora de Cultura. Davant la protesta del grup socialista, finalment s’aconseguí que els rebessin l’Alcalde amb els portaveus municipals. No tenir clar protocol·làriament quin son actes de ciutat o els actes purament de govern expressa una vegada més ineptitud, si no es vol pensar que es senzillament mala fe.

Un mal presagi d’any si ja es vol polititzar fins i tot la cavalcada per part d’aquest govern.