3.1.06

QUIN COMENÇAMENT D'ANY!

Decididament no començo gaire bé l’any. Enfebrat i enllitat per un maleït virus bronquial. La part positiva es que puc acabar de llegir el llibre d’ Albert Sánchez Piñol La pell freda ’Edicions La Magrana, un compte moralista no gaire mal escrit i que, penso, té el seu millor públic entre els joves nacionalistes radicals; en resum, una història escrita per un antropòleg que esdevé molt rousseauniana per a vacunar-se de la xenofòbia. Això m’ha permès entrar en una biografia apassionant, de Charles Nicholl, intitulada Leonardo. El vuelo de la mente, potser amb un petit excés d’historiografia.


Els medis de comunicació, malgrat ser dates festives, aporten alguns articles força interessants. Entre d’ells estrio:

¿Y la izquierda? , de Ramón Jauregui al País del divendres 30 de desembre Gobernar desde la izquierda, de Francisco Bustelo al País del dilluns 2
La alergia al diecisiete, d’en Josep Mª Vallès, al País del dimarts 3
La Catalunya plural en la España plural, de Jordi García Soler, en Elplural.com del dimarts 3

Tots ells fan un anàlisi, des de diverses perspectives, del debat actual sobre l’Estatut força aclaridor, formulant preguntes, inquietuds i respostes.

Bones i necessàries reflexions a l’inici de l’any que celebrarem el 75 aniversari de la proclamació de la II República.

Per cert, les avantatges d’estar enllitat m’han permès de descobrir que les matinades (ja era hora!) poden ser més divertides. No tant sols seguirem tenint a n’Andreu Buenafuente, sinó que s’hi ha afegit Noche Hache. Feia temps no veia un programa tant intel·ligent. Ja sé que fa dies que funciona però, darrerament, la meva nocturnitat està molt malmesa.