17.1.06

UNA GESTIÓ MUNICIPAL ADEQUADA DAVANT LA DEFLAGRACIÓ D'UN EDIFICI A SANTA COLOMA DE GRAMENET

El passat dijous dia 12 es va produir una deflagració a la Rambla del Fondo, de Santa Coloma de Gramenet, deguda al gas. Un edifici es va esfondrar, dues persones varen morir i hagueren varis ferits.


L’accident es va produir a quarts de set del matí, i immediatament es van mobilitzar totes les forces de prevenció i seguretat del municipi, així com dels organismes corresponents de la Generalitat. Al llarg del dia també varen ser-hi presents el president de la Generalitat i diversos Consellers.

L’Ajuntament va habilitar els espais d’un centre Cívic proper per fer l’atenció als afectats i constituí un Comitè de crisi que analitzà i donà resposta a totes les situacions i preocupacions produït pel lamentable accident.

El motiu per que es va donar aquesta deflagració, encara en investigació, sembla ser que fou per una letal combinació de fuita d’aigua en la canonada de davant de l’edifici amb altre fuita de gas en el mateix lloc, que provocà un forat en els baixos de l’edifici que finalment s’ompli del gas i explotà.

Aquest cap de setmana s’ha procedit a enderrocar aquest immoble, junt amb tres més que es faran en els propers dies. Els veïns, atesos els primers dies en cases d’amics o familiars o en hotels posats a disposició per l’Ajuntament, mantindran els seus habitatges en el mateix municipi, si així ho volen. Mentrestant l’administració assumeix les despeses derivades de l’accident, entre ells el lloguer dels pisos on restaran fins el canvi definitiu.

En aquest cas s’ha evidenciat clarament que l’administració municipal està al costat dels ciutadans, i de forma eficaç. L’Alcalde ha donat evidents mostres de lideratge en situacions de crisi com de presència i sensibilitat clara respecte les necessitats i situacions dels seus veïns. També de comptar amb un equip de tècnics en els diversos àmbits que han estat sobrerament a l’alçada de la situació.