26.1.06

DE QUIN MODEL DE CIUTAT PARLEN?

A principis d’any es reunia el govern de la ciutat de Cerdanyola del Vallès per a fer una valoració del treball realitzat així com de les perspectives de futur. Arribaren a una conclusió sorprenent: tenien consolidat de forma irreversible el seu model de ciutat. A més, no se si amb ingenuïtat o cinisme, demanaven que la oposició definís el seu propi model.

Parlem clar, el govern de ICV-EUiA/CiU/ERC de quin model de ciutat parla? Si el que han fet es realitzar gairebé el 70% del programa electoral socialista!


Anem a pams i vegem-ho amb detall.

Dins les actuacions de territori i urbanístiques, centrades fonamentalment pel desenvolupament del Centre Direccional, avui anomenat de la Plana del Castell, si mirem les propostes electorals dels diferents grups municipals, a excepció de CiU, semblava que estaven més en contra que a favor. Desprès, donant la volta al seu discurs, es quan han fet de la necessitat virtut, modificant només aspectes molt parcials com són l’amplària de la zona verda i l’acolmatament de la zona residencial, i fent-se els seus principals defensors.

La resta d’actuacions urbanes, com son els pàrkings i la remodelació del centre, ja estaven planificats. Això si, sense la bestiesa de voler fer-los tots a l’hora, deixant la ciutat aixecada arreu durant mesos sense necessitat.

De l’Àrea social, gestionada per ERC, ja ens diran quines novetats de model tant diferent estant fent... Només l’impuls de les escoles bressol, que també estava previst des d’abans, es novetat. A no ser que sigui el seu model malmetre el Turonet amb la ubicació de la nova escola.

De l’Àrea cultural no crec que el seu model sigui perdre el treball de molts anys que es feia a la ciutat per a l’impuls de la lectura en els infants, o distingir-se només per portar un cantautor català a cap d’any. En la pràctica es pura continuïtat, amb la novetat d’incorporar Can Domènec com a equipament, cosa que també estava en tots els programes electorals.

En Drets Civils son tan importants les novetats que han hagut d’incorporar els projectes que l’anterior responsable socialista ja anava desenvolupant, per a tirar endavant la Regiduria.

On potser estigui el moll de l’os del seu model de ciutat es en instaurar una Regiduria de Promoció de la Ciutat, que es purament de publicitat i propaganda d’una part del govern, la relacionada amb ICV-EUiA, que es un focus permanent d’endeutament.

O potser, l’abandonament de la política de participació ciutadana. On queda aquell famós projecte de Cerdanyola 21? Projecte que avui es vol recuperar arrel de la insistència dels socialistes i de la seva falta de planificació i ordenació territorial, amb la creació de la EMD de Bellaterra.

El que si es un model de govern, més que de ciutat, es la seva prepotència sense accedir a negociar res amb la oposició (només entenen negociar quan la oposició diguem amén a les seves propostes) o el de la demagògia, presentant com actuacions noves coses que no ho son i que, al màxim, el que li han canviat es el nom.