18.1.09

BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU… MALGRAT TOT

Deia en el darrer escrit que assistim a una crisi econòmica que ens deixa veure el rei nu, o aquesta forma capitalista decrèpita que els ultraliberals en la seva fugida endavant han acabat de rematar. En aquestes darreres 4 setmanes, s’hi ha sumat l’immens frau financer de Madoff, a USA, o el descobriment dels jocs de mans de Martinsa-Fadesa, a Espanya, on es re valoritzaven terrenys fins el 19.000 %.

També hem passat de l’espectacle obscè de veure com s’intentaven inútilment mesures funcionalistes de re finançar la banca amb diners de tots els contribuents (com si no els hi paguéssim prou), fins a mesures més racionals d’ajudar a la economia real o als ciutadans.

Es clar que hi ha qui demana, com sempre, que la solució es... flexibilitzar el mercat laboral. Com la iniciativa europea, que es va tombar pels pels al Parlament europeu, on es demanava l’ampliació de la jornada laboral fins a les 65 hores setmanals i acords individuals entre empresari i treballador, carregant-se les negociacions col•lectives. Potser no es recorda suficient que encara, substancialment, els beneficis del capital surten fonamentalment de les plusvàlues del treball assalariat.

Per això m’agradaria demanar per aquest nou any: una altra visió econòmica, assajar altres estils de vida menys basats en la propietat i el consum, una millor participació ciutadana en els afers públics (més i millor democràcia) en totes les societats, més respecte per la natura i els seus recursos, pau i solucionar els conflictes sense l’ús d’armes i que finalitzin totes les guerres. I que a Cerdanyola puguem tenir finalment un govern que expressi la voluntat dels electors segones les darreres eleccions municipals i no un govern d’una esquerra minoritària amb el concurs del centredreta català i la dreta espanyolista.

Els hi vull regalar, finalment, la oportunitat de que vostès també li puguin fotre un cop de sabata al cap a aquest nefast personatge que ha estat en Bush Jr. abans que marxi, informàticament parlant, accedint a la pàgina http://www.sockandawe.com.