TREBALLAR PER A VIURE O VIURE PER A TREBALLAR ¿
Es obvi per a tothom que la situació econòmica està canviant. Els economistes seriosos ens parlen de que hem entrat en un canvi de cicle econòmic mondial d’incerts comportaments i característiques.
Avui, l’ofensiva neoliberal arribà al cor d’Europa amb l’aprovació d’una directiva europea que proposa des de les possibilitats de les negociacions individuals fins el arribar a pactar una setmana laboral de 65 hores.
Tot sembla indicar, dins el marc actual de la globalització, d’una nova ofensiva d’acumulació capitalista internacional, amb fort impacte en l’espai europeu.
Això obliga, almenys, a formular-se algunes qüestions i a prendre algunes posicions.
Podrem mantenir l’actual condició de prosumidors, nom donat a la circumstància de que juguem un mateix rol de productors i consumidors, en una etapa d’asalt a les millores de condicions de vida dels treballadors, que un dels seus indicadors ha estat la setmana de 35 hores?
Els sindicats segueixen essent utils per a defensar l’interés general del conjunt de tots els treballadors, no només del dels seus afiliats?
Les negociacions en la defensa i millora de les condicions de treball, no han d’ampliar la seva perspectiva defensant les condicions generals de vida, entrant aquestes organitzacions de forma activa i decidida en la seva defensa?
Som conscientes dels efectes indirectes de les conseqüències d’aquestes mesures en l’otganització de la vida social i familiar? Preveiem l’impacte tant negatiu que tindrà per l’avenç més important del segle XX com va ser l'incorporació de les dones a la vida laboral, social i política?.
Preveiem l'impacte força catastròfic d'aqustes mesures en el comerç de proximitat, com en les petites i mitjanes empreses, especialment de serveis?
Seguiré més endavant amb aquestes reflexions, però l’urgent ara es que tothom recolzem i ajudem a organitzar la Jornada Mundial per al Treball Decent, que convoca la Confederació Sindical Internacional (CSI) pel dia 7 d’octubre.
5 Comentaris:
Benvolgut/da,
Avui s’ha aprovat la “Directiva del retorno, també coneguda com Directiva de la Vergonya. Entre altres coses, amb aquesta directiva es pot retenir a una persona durant 3 anys per haver creuat una frontera. La gran majoria de parlamentaris socialistes europeus hi ha votat en contra. En canvi, tots els diputats del PSOE menys dos hi ha votat a favor. Com a votant socialista m’agradaria saber la seva posició al respecte i, en cas que hi estigui en contra, quines han estat les seves actuacions per fer sentir i defensar la seva posició dins del partit socialista.
Cordialment,
Jordi Martinez
El PSC és un dels impulsors de la política neoliberal europea que ens ha conduit a aquestes absurdes propostes contra els drets humans.
http://www.avui.cat/article/mon_politica/33718/psc/menyste/lavui.html
Mira això.
Company Jordi Martinez, com a membre del PSC em sento molt solidari amb el vot dels companys Obiols i Borrell i amb l'abstènció d'en Martí Grau. La meva posició al rspecte la pots trobar entre les esmenes que fan l'agrupació de Cerdanyola on vaig proposar i es va acceptar el vot dels immigrants extracomunitaris en les eleccions locals, com a primer pas per a donar-lis i dotar-los de drets polítics. Com a delegat al Congrès, defensaré aquesta esmena d'adicció.
respecte al José Martín, a qui agraeixo el comentari, simplement em sembla un exabrupte no fonamentat i desinformat dir que el PSC es un dels impulsors de les polítiques neoliberals europees. En aquests comentaris, com el següent, que converteixen arbres en boscos, es on es valida l'afirmació aquella de que la ideologia pot esdevenir una mena de falsa conciència, que substitueix la realitat. I si no es coneix i s'accepta la realitat, mai es podrà canviar-la.
Hola Jordi,
Feia temps que no escrivia al teu blog. Malgrat que considero que l'afirmació del José Martín és exagerada i fora de to, si que haig de dir que detecto que el PSOE no està sent el referent d'esquerres a nivell de política europea que li pertoca ser. “L'abstenció crítica” a la directiva aberrant de les 65 hores i el vot favorable a la directiva de retorns en són una mostra.
Davant la presidència espanyola al 2010 tinc seriosos dubtes que s'aconsegueixi marcar una agenda política amb propostes socials i mediambientals. I això es greu, donat que les presidencies de torn de països governats per la dreta si que aconsegueixen marcar l'agenda amb les seves polítiques liberals i capitalistes.
Una salutació,
Jesús.
Publica un comentari a l'entrada
<< Portada