2.6.06

ANTONI CÁRDENAS, CANDIDAT SOCIALISTA



El dijous 1 de juny, a les 9 del vespre, Antoni Cárdenas Jiménez va ser proclamar candidat socialista a l’Alcaldia de Cerdanyola del Vallès per a les properes eleccions municipals de maig del 2007.

Proclamació que es va produir en una molt nodrida assemblea de 124 militants, on va ser l’única candidatura presentada, i fou elegit de forma unànime desprès d’una votació democràtica i secreta.

Cerdanyola ja té decidit els caps de llista de la majoria de les forces polítiques. Els tenen la coalició CiU, el partit ERC i ara el PSC. Resten el PP i saber si el PAS es tornarà a presentar o qualsevol altre organització o agrupació d’electors. També una altra força política, en la qual algun dels seus militants més públics es demanava mig humorísticament quan sortiria el candidat socialista, falta que decideixi el seu candidat. Recordeu allò dels ulls, la palla i la biga?.

Candidatura que per alguns sembla la més òbvia, però que a d’altres i jo entre ells, no acabem de veure-ho clar, fins que no facin pública la seva voluntat.

Per què? Doncs per què hi ha dos aspectes que marquen força la nova realitat política. Una que, per posar-ho fàcil, podria dir que resulta bastant inimaginable que els socialistes es mantinguin o baixin en número de regidors. Amb la qual cosa la reedició de l’actual govern es molt difícil. Altra, que si abans de l’actual govern ningú volia pactar amb els socialistes; ara, en canvi, amb l’experiència passada dins l’actual tripartit, no totes les forces polítiques de l’actual pacte de govern tenen ganes de reeditar-ho de la mateixa manera. Ho així es podria interpretar de manifestacions fetes pels actuals candidats de CiU i ERC.

En aquest context, el candidat d’IC-V (deixem l’anàlisi més fi, de com quedaran les relacions amb EuiA per altre moment) té molts números de no repetir Alcaldia. Qui es presenti ha de tenir en compte, si més no, aquest escenari. Aquí es presenta un bon dilema. Té aquesta organització un altre candidat, amb possibilitats, per a presentar-se?, acceptarà l’actual Alcalde, si es dona el cas, ser cap de l’oposició del seu grup (i a lo millor ni podent ser líder de l’oposició)?, hi haurà garanties de no defraudar als ciutadans que el votin, marxant a inici de mandat a altre ocupació si no aconsegueix ser Alcalde?.

De mica en mica, es van concretant els escenaris que es plantejaran en la propera escomesa electoral. Encara falta un any, i hem de veure i han de passar moltes coses.

En qualsevol cas, els socialistes ja hem fet la nostra tria amb un veí d’aquí, cerdanyolenc, molt vinculat a la ciutat tant ell com la seva família. Una persona que arribà a Cerdanyola als 12 anys amb els seus pares, que varen ser masovers de Can Codina. Un treballador que amb el seu esforç aconseguí ser llicenciat en dret. Que la seva capacitat li ha permès fer una carrera professional plena d’èxits i digna d’elogis. Vinculat al mon associatiu i esportiu de Cerdanyola de molt jove, soci número 2 del Club de Bàsquet Cerdanyola, per exemple.

Una persona que es confessa il·lusionada, motivada, capaç i prou coneixedora de les administracions públiques com per a dur a bon port el govern d’aquesta ciutat. Que vol fer de les persones el centre de la seva política, i de la participació ciutadana una metodologia de treball.

Si més no, no es negarà que la realitat política de Cerdanyola s’ha tornat força interessant.