1.7.07

ARA ÉS L’HORA

Ja tenim nou govern. Un govern de conciliació entre una esquerra i els conservadors catalans, que són minoria, i amb la necessitat de suport permanent dels liberal-conservadors espanyolistes. En resum, un tripartit de majoria de dretes amb un resultat electoral de 19 regidors d’esquerres sobre 25. Increible i inexplicable... o no.

Un cop s’esvaeixi la consigna de demonitzar els actes poc “pacífics” del dissabte 16, per a no entrar en el fons de la qüestió del que va passar, assistirem a la divulgació de l’anacrònisme que resulta avui parlar de dretes i esquerres. Difonent ideologia que ja va plantejar, de forma intel•ligent, Francis Fukuyama en el text La fi de la história i el darrer home, a l’any 92, que impulsà la fí de les ideologies i la instauració del pensament únic. Si de cas, les diferencies avui s’admeten per raça, ètnia o identitat. Es salven, doncs, els nacionalismes diversos amb la seva càrrega implícita de xenofòbia de baixa intensitat (nosaltres ho som perque existeixen ells, que són pitjors o ens amenacen).

O l’altre visió, de caràcter liberal: enfront les ideologies i les forces socials només cal tenir en compte les persones (l’individu), aquestes són les que compten.

Sobre aquests aspectes recomano molt l’article de l’economista Ignacio Muro Benayas, aparegut al diari El País, de data 23.5.07 sota el títol: “Zapatero y la izquierda: orden, discurso y método”.

En fi, el de sempre, la voluntat d’hegemonia d’un pensament conservador, i que a Cerdanyola, fruit d’aquest pacte de govern, una organització d’esquerres alimentarà, com ja es nota en alguns dels múltiples escrits que van apareixen.

El resultat d’aquest pacte ja el comencem a notar. Una CiU, que sortí molt debilitada de les eleccions, està sobredimensionada amb 2 tinències d’Alcaldia i 3 àrees pròpies sobre 7. Ara encara seràn més 2 ajuntaments i 2 Alcaldes; o es pensen que CiU tornarà a permetre que els seus vots fugin cap a ICV? No pensen el que faran per a impedir-ho? Encara faran bona la tasca d’Eva Torralba.

Qui estigui en contra aquest tipus de govern, qui li molesti i angoixi que el PP, que segueix mentint com ja acostumen i va alliçonar a fer Aznar sobre les armas a Iraq o el se rompe España amb l’Estatut, tingui sempre l’última paraula en aquest mandat; qui vulgui canviar aquest estat de coses, que sàpiga que té un lloc en el projecte socialista.

El projecte socialista s’està renovant i modernitzant. Ho ferem amb el candidat, repetírem amb la llista socialista, continuarem amb una nova executiva al setembre. Ens cal la gent de la ciutat progresista, amb vocació de canvi, innovadora, que defensi l’interés de la majoria, la força del treball i l’innovació, la capacitat de la ciència i la cultura, l’ímpetu de les dones i la joventut. Ens cal acumular força per a que, de forma modesta i humil, i en col•laboració amb d’altres formacions polítiques de la ciutat, retornem el seny i la normalitat a Cerdanyola. Això si, persones que vinguin a veure que poden aportar per un projecte catalanista i de progrès, no dels que vinguin a veure que hi poden treure.

Apropa’t al PSC. Coneixe’l. Demana informació.

Ara és l’hora, amigues i amics. No hi sobra ningú. Només hi faltes tu.

1 Comentaris:

At 12:08 p. m., de juliol 03, 2007, Anonymous Anònim va dir...

El PP ja dón noms i cognoms: http://www.cerdanyola.info/noticies/noticia12148.html

Com ho justifiqueu ara això?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Portada