1.6.07

COMIAT COM A REGIDOR MUNICIPAL

Vull començar fent un elogi de la política:

Les regidores i regidors som els pilars del sistema democràtic, els que ocupem la primera planta de l’edifici de la sobirania popular, la més accessible i propera als ciutadans. I la immensa majoria ho fa només per servei a la comunitat, dedicant molt de temps, sense gairebé interès econòmic.

Avui que es parla tant de la corrupció i aquesta, afortunadament, es fa pública, dono constància que és una part molt mínima dels milers de regidors i regidores honestos els que hi son afectats. En el fons, també som reflexa de la societat en que vivim.

Qui parla de que tots els polítics som iguals, o que es fa aquesta feina per forrar-se, només fan que denigrar la democràcia i voler que els interessos dels poderosos de sempre organitzin la convivència col•lectiva, i no el fruit i resultat de la voluntat popular, la de tothom: una persona, un vot.

Som persones, però també símbols de democràcia, i per aquest sentit en el darrer mandat varem perdre companys a mans dels enemics de la democràcia a Sant Adrià i a Vacarisses, independentment del partit al que pertanyessin, als qui vull donar un record emocionat. I no conec de ningú que en aquella situació i en aquell temps hagués fet un pas enrere.

Aquesta activitat cal de vocació de servei, però sense oblidar que tenim data de caducitat. No entendre això implica anteposar el poder davant la política.

No hauríem de ser professionals de la política, però si bons polítics professionals quan ens toca exercir les nostres funcions, amb tot el que això implica, des dels reconeixements fins a les retribucions.

Aquesta professionalitat s’ha de demostrar amb la capacitat de relació directa amb els ciutadans, però també amb la capacitat de negociació i pacte, ara que sembla que s’ha acabat els temps de les majories, cercant la satisfacció dels ciutadans i dels que ells expressen amb el resultat de les urnes.

Temps arribaran de llistes obertes i potser d’elecció directe de l’Alcaldia.

Vull manifestar que he viscut com un honor i un orgull haver estat regidor.

He intentat donar les millors capacitats i el màxim de temps possible per aquesta ciutat, des d’un projecte concret, el socialista, però sense oblidar mai la prioritat de l’interés general.

Això m’ha comportat exigències per a mi mateix i també cap els demés.

Aquesta exigència cap els demès pot haver significat de vegades enfrontaments de posicions respecte alguns de vostès.

Però l’enfrontament de posicions sempre he volgut que estiguessin en el terreny de la política: les idees, les realitzacions... en funció del que pensava era millor per a la ciutat, mai, ho dic de tot cor, MAI EN EL TERRENY PERSONAL.

En aquest sentit vull expressar-lis a tots vostès, i altres Regidores i Regidors que han hagut en aquest mandat, la meva consideració i la meva estima, fins als d’idees mes oposades. I si creuen que els pogut faltar el respecte en algun moment en concret, ha estat aliè a la meva intenció i lis demano sincerament disculpes.

Tampoc puc deixar d’agrair al meu partit, el PSC, en haver confiat amb mi per a ser regidor durant dos mandats. Com constatar que en aquest darrer mandat hem tingut una feina feixuga d’aprendre a fer oposició, que com molt bé saben vostès mai ha estat sagnant i si sempre respectuosa, o almenys ho hem intentat, fent aportacions quan tocava. El meu respecte també a tots els meus companys de grup i al seu esforç.

No amb tothom he pogut establir relacions més personals, inclús amb més d’un tenim algun cafè pendent. Sento no haver-me esmerçat més.

També vull donar les gràcies a totes les col•laboracions rebudes:

A tots els funcionaris i treballadors municipals, que sempre han atès les meves peticions.

Als medis de comunicació, que fan possible que l’esforç d’organització de la vida col•lectiva no quedi tancada en aquestes quatre parets i tingui el reso públic que li cal. Vostès fan una feina molt important per garantir la informació que permet la creació d’opinió, element bàsic per a la formació de consciència democràtica.

Un darrer reconeixement públic.

Vull agrair públicament a aquest govern tot l’esforç que ha fet per a la ciutat. Ser crític i opositor no està barallat en reconèixer les coses bones, que sempre n’hi han.

Com també reconèixer públicament a l’Alcalde d’aquest darrer mandat, Toni Morral, l’avenç en les coses positives que la ciutat ha guanyat. Per que vull recordar que, encara que membre de l’oposició, formo part d’un consistori que vostè presideix. I en aquest aspecte, davant el profund sentit institucional que sap que sempre he defensat i he mantingut, durant aquests quatre anys també ha estat el meu Alcalde. Igual que abans ho va ser Cristina Real.

Moltes gràcies per la seva atenció.

Cerdanyola 31.5.07

5 Comentaris:

At 4:22 p. m., de juny 12, 2007, Anonymous Anònim va dir...

Jordi quizá usted sea una persona muy correcta, no lo dudo, pero hay muchas, pero muchisimas personas que se meten en la política para enriquecerse ellos, y , usted bien sabe que la corrupcion cada vez es más extensa, por ejemplo sólo tiene que introducir en internet un nombre de político de su entorno,(haga la prueba)no le voy a dar más pistas, y verá lo vergonzoso que es ser amigo de alguien a quien creemos buena persona y tambien vera el daño que está causando a la sociedad ese ejemplar con cara de santo.

 
At 2:58 p. m., de juny 14, 2007, Anonymous Anònim va dir...

Esoy totalmente de acuerdo con el anonimo!
Toni Morral és el ejemplo claro del depredador egocéntrico tan típico en la política.
Lo veremos en acción el sabado...con sus acólitos lobotomizados y programados.
MORRAL TU NO ETS EL NOSTRE ALCALDE!!!!

 
At 5:35 p. m., de juny 14, 2007, Anonymous Anònim va dir...

estás confundido tío, el depredador lo tienes en tu entorno estais de mierda hasta el cuello, la corrupcion que habeis sembrado en estos 25 años no os deja respirar. se os ve el plumero. no conseguireis esta legislatura!!!!

 
At 10:07 p. m., de juny 14, 2007, Anonymous Anònim va dir...

De mierda hasta el cuello?????
Esta claro que no te has enterado que el PSC está en la oposición hace cuatro años...y que yo sepa lo que se trata es de juzgar y valorar el trabajo de Toni Morral en el ayuntamiento y los ciudadanos han decidido que Cárdenas sea el político más votado y el PSC el partido con más respaldo popular...os guste o no!
Así que vete con esa cantinela de fanático lobotomizado a la sede de iniciativa o a la del PP que seguro que tienen un sitio para los acólitos más entusiastas como tú.
MORRAL TU NO ETS EL MEU ALCALDE!!!!

 
At 4:45 p. m., de juny 17, 2007, Anonymous Anònim va dir...

jejeje!!! quien dice que os quiere a vosotros y a cardenas de alcalde? cuando reconozcais que habeis estado dando cobijo a corruptos de gran envergadura que se han cargado a un monton de personas honradas que se ganaban el pan con sus trabajos modestos, y cuando reconozcais tambien que hasta dentro de la UAB habeis sembrado mierda y demás . volvereis a ser posibles candidatos a la alcaldia, pero mientras sigais tapando a toda esa pandilla de gente sin sentimientos, así os irá porque la gente no es tonta y todo se ve

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Portada