23.8.15

COMENÇA EL CANVI (25.4.15)

En el meu darrer escrit deia que aquest és l’any que ho canviarà tot. Doncs bé, la primera estació del canvi serà el 24 de maig amb les eleccions municipals.

En aquesta escomesa electoral es presenta Moviment d’Esquerres (MES) en 171 municipis, als quatre mesos de néixer. A Cerdanyola en coalició amb ICV i EUiA.

Moviment d’Esquerres neix de la confluència de dues organitzacions anteriors com foren Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya. Té l’objectiu declarat d’ajudar a construir la gran Esquerra nacional que cal a Catalunya. Dins aquesta gran esquerra MES representarà, i ja representa, la corrent del socialisme català i catalanista, el socialisme sobiranista.

Volem construir la República catalana no perquè siguem nacionalistes, que no ho som, sinó per tres raons fonamentals: una gran part dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país així ho expressen amb les seves mobilitzacions, més enllà del que diuen els partits polítics; perquè des de les forces de l’estat del regne d’Espanya, tant les velles com les noves, no hi ha la més mínima voluntat de reconèixer la nostra sobirania ni permetre un referèndum que demostri al món què es el què volem; i perquè forma part de la llarga tradició del catalanisme polític d’esquerres.

Ens presentem a les eleccions perquè el socialisme català i catalanista ha d’estar present en la governabilitat dels pobles i ciutats del nostre país. També a Cerdanyola.

En aquestes eleccions contribuïm a dissenyar un programa per la ciutat que doni resposta a les aspiracions i necessitats de Cerdanyola. Ho fem a través de posar l’èmfasi en quatre aspectes principals: donant prioritat a les necessitats socials i generant ocupació, intensificant la transparència en l’activitat municipal, cercant la participació ciutadana i volent planificar la ciutat dels propers 20 anys.


Però en aquestes eleccions hi ha quelcom més que la gestió de la ciutat. En aquest mandat es plantegen coses molt importants per a Catalunya, i per a nosaltres Catalunya és fonamentalment una xarxa de ciutats i ciutadanies, i aquestes no poden quedar al marge. En aquest període es pot avançar en la creació de la República catalana i nosaltres estem disposats a no amagar el cap i empènyer-hi decididament. 

Aquest és el nostre compromís.