23.8.15

ALTERNANÇA I UNIÓ (24.10.13)

Ha nascut una nova força política en la societat catalana: MOVIMENT PER UNA NOVA ESQUERRA CATALANA.

En l’assemblea que vàrem celebrar a Sant Celoni, vam discutir els Estatuts que en el seu article 2 defineix la seva finalitat:

1.   Moviment per una Nova Esquerra Catalana és una organització política d’’arrel progressista que es defineix com catalanista i europeista.

2.   Un moviment que pretén la construcció per confluència voluntària d’una majoria nacional, social i política d’esquerres a Catalunya.

3.   Que neix per assolir el recolzament majoritari que ens acosti a l’estat català republicà, un estat inspirat en els valors del socialisme democràtic i que es concreti en termes de llibertat, equitat i drets iguals de les ciutadanes i els ciutadans.

Avui Catalunya té per davant tres grans reptes que afrontar: el social, davant el desmantellament de l’Estat del Benestar aconseguit per un capitalisme financer i de casino, rapinyaire; el nacional, que passa pel Dret a Decidir i la construcció d’un Estat propi; i el democràtic, per la regeneració de la majoria de les institucions.  

Els actors més tradicionals d’acció i representació pública estan desbordats per una ciutadania que va molt més enllà en aspiracions, accions i organització. Exemples: en l’àmbit més nacional, l’Assemblea Nacional Catalana i, en l’àmbit més social, el Procés Constituent, al costat de molts altres: Parlament Ciutadà, PAH...

NeCat vol contribuir a fer pinya de tots els corrents del catalanisme polític, des dels sectors conservadors als més progressistes per demanar plegats un Estat propi, una República catalana. Tenim data per posar-ho a prova, les properes eleccions europees, amb candidatura única: Junts a Europa. Aquesta és la UNIÓ.

Articulant propostes de governabilitat amb el conjunt de les esquerres amb polítiques progressistes des de l’àmbit més local, construint-ho des de baix, en les properes eleccions municipals. Aquesta és l’ALTERNANÇA unificada davant les propostes conservadores.

No volem ser un partit més. Si en uns anys només haurem estat les sigles setenes o vuitenes dins la gran esquerra nacional catalana que cal construir, el nostre projecte polític haurà fracassat. A Catalunya li cal lligar bé aquest allioli polític, en una sola proposta hegemònica.


Ens situem dins el socialisme català i catalanista d’aquesta esquerra, sense dogmatismes ni sectarismes, al costat de tothom que creu que un altre mon és possible i s’esforça en crear-ho i demostrar-ho.