23.8.15

NOUS TEMPS PER A CERDANYOLA (13.7.14)

Convocat pel Procés Constituent de Cerdanyola, sota el lema “GUANYEM CERDANYOLA. Les esquerres a debat”, vuit formacions polítiques de la ciutat vàren seure plegades per  parlar del procés sobiranista i de la Cerdanyola que necessitem.

Tant nombre d’organitzacions és fruit de les mobilitzacions ciutadanes, que clamen per una nova política front la vella política de les forces de la Transició.

Les recents eleccions europees, unes eleccions de segona per a molts, i a les que no se li donava gaire importància, ha començat a generar un nou escenari polític. Els factors més rellevants: la victòria d’ERC/NeCat/SI a Catalunya i, com en els anys 30, la conseqüent abdicació del rei, i l’aparició d’una nova formació política rupturista arreu, PODEMOS. En conclusió, les forces polítiques de la Transició tocades de mort.

Com obsolet ja es considera el bipartidisme (algunes veus nostàlgiques preconitzen un pacte PP i PSOE per a controlar el “cotarro”).

S’obren reptes nous que seran definitoris pels aires del canvi: l’Onze de Setembre, el 9N i el referèndum i les properes municipals.

Cara a la ciutadania no es bo presentar tanta dispersió i, sobretot, no és gens efectiu, pensant en termes electorals.

Totes aquestes forces haurien de confluir en un primer objectiu: tenir voluntat política per mostrar el màxim d’unitat. Anar units a l’ofrena floral de l’Onze de Setembre amb un discurs comú seria un element poderossíssim de generació de confiança popular.


Respecte les municipals no ens podem permetre anar tant disgregats, doncs la dispersió de vots només afavorirà als representants de les velles polítiques i les noves dretes. Però ja tindrem temps de parlar-ne.