16.10.09

EL QUE CAL ARA, ROGER

L’amic Roger Morales contesta el meu escrit al fil de tres argumentacions: la primera proposta de pacte en aquest mandat va ser d’ICV-EUiA cap els socialistes, les formules de govern de Cerdanyola també ho son a diversos territoris governats pel PSC o PSOE, i pel paper del lideratge passat d’Antonio Cardenas.
Podria rebatre i argumentar un per un aquests aspectes, des d’altra òptica. Però sobre la taula tenim una problemàtica ben concreta, quina serà la governabilitat de Cerdanyola a partir d’ara?
Potser paga la pena entrar més al fons del tema i no distreure’ns massa amb el que ja es història, cara a la polèmica constructiva.
La única cosa que no en tinc constància i m’agradaria m’aclarís es quan en Victor Francos ha dit públicament que no pensa posar fàcils les coses a ICV-EUiA en les negociacions.
Ara es el moment de parlar els partits.
Parlar en profunditat, no només de noms i cadires. Això passa per tractar prioritàriament dels dos problemes més feixucs que estan sobre la taula: Plana del Castell amb la problemàtica dels abocadors i les finances municipals (logicament inclosa la proposta d’ordenances fiscals i pressupost 2010).
Del diagnòstic d’aquesta situació i de les valoracions sobre el seu abordatge es d’on han de sortir les propostes de pacte.
Ignorar això i voler tirar pel dret, generant situacions de fet, és el que no ajuda massa a aquesta ciutat.
Segueixo mantenint la meva tesi, que és molt obvia. Hi ha projectes polítics de ciutat que son molt similars, amb diferències de matís en la seva execució, Com també hi ha una manifestació ciutadana clarament expressada en les darreres eleccions de forma rotunda cap a les formacions d’esquerres. Fora bo un govern resultant que es fes ressò d’això, de manera sòlida i estable.
I una crisi de govern i governabilitat encetada per l’actual alcalde.
Ara i avui encara és més important el moment de posar la política per davant del poder, i no posar el carro davant els bous.
Espero que tots siguem prou responsables, la ciutat s’ho mereix i per sobre de tot ha d’estar el respecte i la voluntat de representació de la ciutadania.