17.9.10

QUI CONVENCERÀ PER A MILLORAR CERDANYOLA ¿

Només dues forces poden garantir la governabilitat de la ciutat: PSC i ICV. La resta cobren importància en la mesura que aquestes dues forces d’esquerra es neguin a governar plegades, cosa que vista des de fora té molt poca racionalitat. En aquest escenari d’oposició entre elles és quan la resta de forces polítiques prenen rellevància al poder accedir a tenir la clau del govern.
Davant la propera escomesa electoral municipal, aquests són els actors principals i l’objecte de l’anàlisi i valoració principal per part de tothom.
PSC arrossega el handicap d’haver governat molts anys seguits i no haver sabut o pogut fer una transició creïble i consolidada des d’aquella època, malgrat els meritoris esforços realitzats.
ICV ha governat durant dos mandats, amb un alcalde amb personalitat i que ho feia bé, però que va haver de marxar per una moció de censura, conseqüència d’una decissió que ell mateix va prendre (i que varen recolzar quins li van riure la gràcia). Va voler representar el canvi, però va necessitar d’un trànsfuga en el seu primer mandat per ensortir-se’n, i de la complicitat de l’anterior líder del PP, a l’oposició, en el segon. Va resultar decebedor. Per no entrar en l’anàlisi de la seva minsa obra de gestió.
Davant la nova escomesa electoral municipal, convencerà a l’electorat qui sigui capaç d’identificar com a seva la bandera del canvi en la ciutat. Canvi per a fer front als reptes pendents i importants que tenim, com per a fer front a la situació de canvi econòmic que vivim. PSC i ICV han de pensar molt bé qui serà el seu candidat, les seves propostes marc i el seu equip.